aspekti

Mjesec u znaku Bika


Brižnost, sigurnost i naše emocije (Mjesec) idu ruku pod ruku sa plodnošću, senzualnošću i stabilnošću (Bik). Tradicionalno, u ovom je znaku Mjesec egzaltiran, i to na 3 ° Bika.

 

U ovome znaku Mjesec je stabilan i konkretan, te ima veze sa povezivanjem i ulaskom u svijet, sigurnošću i stabilnošću. I planet i znak su vrlo ženski, plodni i nježni te povezuju elemente vode i zemlje, koje su obje dobri primaoci energije. Ovaj Mjesec je vrlo privlačan, pasivan te kroz emocije isto tako traži dodir, osjetila i seksualnost da bi se osjećao sigurnim.

U porodici su mogući umjetnici, pogotovo majka koja je također vrlo nježna  prema djetetu. Ovo je također dobar položaj za roditeljstvo.  Može također ukazivati na veće šanse za materijalnim bogatstvom ili želju za stjecanjem istih. Odličan je gurman, a još bolji kuhar koji će se brinuti za druge tako što će im kuhati, ili jesti hranu 😀 .

 

Vole oni druge, ali znaju biti i posesivni oko emocija. Mjesec je promjenjiv, ali fiksni znak Bika voli duge periode intercije gdje se ništa novo ne događa jer najviše mrzi riskirati. Uživanje, kreativnost, boje, ruke, glina, sve čime se može izraziti jedan umjetnički Bik zadovoljiti će nemirne emocije. Može se baviti i uređivanjem svoga doma da bi ostao udoban, lijep i zemljani.

 

Također postoji talent za poslove sa novcem i nekretninama, gradnjom nečega konkretnoga, odličan odnos sa prirodom (priroda je dom), permakultura, sadnja… briga o šumama, lovstvo itd.

Odgovara i arhetipu boginje Hathor (Ahathor) , boginje uživanja, plodnosti i ljubavi,koja je bila prikazana kao boginja sa kravljom glavom.

No naravno i sva ostala božanstva povezana Mjesecom, zemljom i plodnošću.

 

Neki od ljudi rođeni sa Mjesecom u Biku:

  • Germaine Greer, autorica nekoliko knjiga, feministica (Mjesec na 10° Bika 31′ kvadrat Sunce 08° Vodenjaka
  • Robert Anton Wilson , autor znanstveno-fantastičnih knjiga sa dodirom ezoterije u sebi ( Mjesec na 25° Bika 30′ trigon Sunce 27°  Jarca 09′, kvadrat Venera 29° Vodenjaka 14′, trigon Mars 00° Vodenjaka 20′,kvadrat Jupiter 20° Lava 11′ R, trigon Saturn 25° Jarca 49′
  • Linda Lovelace  Mjesec 23° Bika 29′  trigon Sunce 19° Jarca 54′
  • George Bernard Shaw Mjesec  21° Bika 40′ konjunkcija  Uran 24° 29′, sekstil Neptun 20 °  Riba 09′ R
  • Victor Neuberg, Robert Downey Jr. ,Jim Morrison ,Leopold Sacher- Masoch,Odetta Holmes,Diana Ross,Erwin Shrodinger, Carl Gustav Jung, Florence Nightingale

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.