astrologija

Ciklus ženskih Venera : Venera u znaku Djevice


Nismo se čitali neko vrijeme… u to vrijeme prošli smo kroz razne eklipse koje su nas prodrmale i još uvijek nas malo drmaju, ali mi smo jaki i možemo to!

Eto, nakon prilično zabavne i kreativne Venere u znaku Lava stigli smo do Venere u Djevici koja je u tom znaku tradicionalno u svome padu. To što je ona u padu znači da su osobine Venere (osjećaji, uživanje, ljubav) malo teže savladive u diskriminatornom znaku Djevice.  Za znak Djevice koji ima osobine konstantnog rafiniranja, rada do savršenstva, učenja, zdravlja, čistoće postaje malo teško pronaći idealnog partnera jer svakome partneru na neku foru pronalazimo nešto što nije dovoljno za nas. Uvijek zahtijevamo više i više, dok ne nađemo ili ne pronađemo ono što nam je potrebno.

Ne znam puno žena sa ovom pozicijom Venere, no znam nekoliko muških osoba sa ovom pozicijom i oni su ono što bi čovjek nazvao ili ženskarima ili s druge strane muškarcima koji ne ulaze u veze dok ne vide savršenstvo u idealnom partneru (zapamtite da je Djevica red, a Riba (suprotni znak) kaos, Djevica je rad na idealu Riba).

Ova pozicija Venere s druge strane dati će vrlo analitičnu sposobnost osjećaja, o ljubavi analiziramo, a isto tako razmišljamo više o hedonizmu nego što ga prakticiramo. Uvijek radimo i učimo, čitamo i pišemo. Teško nam je opustiti se i uživati.

Što se tiče izgleda, ova Venera daje pomalo androgini izgled i pristup ljubavi. Možemo preuzmati uloge i muškarca i žene jer je Merkur kao što i sami znamo dualan. Mi smo zapravo djeca koja uče, ovoj se Veneri pripremamo za žetvu osjećaja i svega lijepoga. U ovome znaku UČIMO ŠTO JE TO LJUBAV (trenutak kada Venera uđe u znak Vage) .

No pogledajmo koje smo dame izabrali za Veneru u znaku Djevice 🙂

  1. Alizee   – francuska pjevačica i plesačica koja je postala poznata po izgledu djevojčicei pjesmom Moi…Lolita. Proslavila se 1999. godine performansom u francuskom talent showu – Graines de Star. Njezine su pjesme zatim imale vrlo dobar odaziv publike i završavale su u top 25 na ljestvicama kao i njezin cover Madonnine pjesme “La Isla Bonita”. Zanimljivo je da se proslavila nedugo nakon svog 16. rođendana te ju je pod svoje krilo uzela francuska pop-diva Mylene Farmer.                                                                                                                     Alizee je rođena u glavnom gradu Korzike – Ajacciu, 21.8. 1984. te je već sa četiri godine plesala jazz i tap-dance, a osvojila je i nagradu aviokompanije za crtež koji je kasnije krasio dio aviona. U javnosti, iako je bila prikazana kao sexy, lolita njezin je imidž ostao čist kao savršene tinejdžerice. Veliki je fan plesa, kao i sporta. Bavi se i humanitarnim radom gdje pomaže siromašnima.                         2003. godine upoznala je Jeremya Chatelaina na Eurobest nagradama te su se vjenčali u Las Vegasu, Nevadi. Sa njime dobiva kćer Anny-Lee. 2012. godine Jeremy i Alizee se rastaju, a u showu Ples sa zvijezdama upoznala je sadašnjeg dečka Gregorie Lyonneta. Alizee je poznata po tome da svoj život drži vrlo privatnim i zaštićenim od očiju javnosti.

 

Alizee

alizee

Podznak Djevice još će samo više naglasiti dispozitora njezine Venere, Merkura. Koji je em retrogradan,em u dvanaestoj kući. T-kvadrat u njezinoj je priči naglasio potrebu za velikim treniranjem plesa i sporta. Venera ima kvadrat sa Mjesecom radi kojeg je teško izraziti svoje emocije unutar veza.  U vlastitoj se obitelji takvi ljudi teško opuštaju. Moraju naučiti otpuštati i dijeliti vlastite osjećaje sa drugima. Konjunkcija Venere sa Merkurom dati će dražesnost i djetinju narav, želju za razmjenom mišljenja te razmišljanje o ljubavi, odnosima i umjetnosti.

2. Laura Biagiotti – talijanska modna dizajnerica visoke mode. Učila je književnost u Rimu, nadala se postati arheologinjom, no počela je pomagati roditeljima u poslovima izrade haljina te ostvaruje svoju prvu modnu reviju 1972. Selila se u Peking te je postala prva talijanska dizajnerica koja je svoju modnu liniju prezentirala u Kini 1988. godine. Zatim 1955. prima nagradu predsjednika Italije za kontribuciju za modu, a kasnije i nagradu Marco Polo od kineske vlade za promociju mode u KIni te mnoge druge internacionalne nagrade. Od 1980. godine Biagiotti je živjela i radila u Rimskom selu, u obnovljenom dvorcu Marco Simone iz 11. stoljeća, zajedno sa mužem Gianniem Cignom koji je umro u kolovozu 1996.  Ima vrlo malo podataka na internetu o Lauri, vjerojatno isto kao i Alizee voli svoj život držati privatnim i daleko od očiju javnosti. Barem su joj brakovi išli dobro.

laura biagiotti

Naravno da ima jako malo informacija kad je i ova Venera skrivena u dvanaestoj kući, skupa sa Mjesecom. Dispozitor je pri zadnjem stupnjevima Lava u 11. kući nada i ciljeva,a također Lav je i moda i trend. Ali Merkur se sprema ući u 12. kuću gdje će opet biti skriven. Pogledajmo aspekte Venere: Venera ima konjunkciju sa Mjesecom,ona voli mala društva gdje se osjeća sigurno te se voli okruživati sa ljepotom i lijepim stvarima. Kvadrat sa Saturnom ukazuje na probleme sa roditeljima koji su kasnije uzrokovali opreznost u vezama, povlačenje od emocija. Kasnije je vjerojatno sazrijelo u zrelu ljubav i prepuštanje. Trigon sa Marsom toj je Veneri dao opciju da može razumijeti i onu drugu stranu, mušku. Ima i aktivni i pasivni princip u sebi.

3. Ingrid Bergman – švedska glumica koja je glumila u raznim europskim i američkim filmovima. Dobitnica je tri akademske nagrade : dva Emmya,četiri zlatna globusa i BAFTA nagrade te Tony awards za najbolju glumicu. Najbolje je se sjećamo kao Isle Lund u filmu Casablanca (1942. ) i kao Alice Huberman u Notorious (1946.) . Prije slave u američkim filmovima slavu je itekako stekla i švedskim filmovima. Nakon desetljeća glume u američkim filmovima, glumila je u Stromboli (1950.) , a uz to su uslijedila otkrića da je imala izvanbračnu aferu sa režiserom što ju je prisililo da napusti Ameriku na nekoliko godina zbog skandala.

Ostala je zapamčena po velikoj ljepoti i inteligenciji. 1937. sa 21. godinu udaje se za Peter Aron Lindstorma (neurokirurga) sa kojim dobiva kćer Friedel Pia Landstorm. Radi njezine karijere on se doselio u NY gdje je studirao medicinu/ kirurgiju, a ona bi u NY dolazila tek na nekoliko dana i ostajala bi u malim kućicama. Brigitte se vratila u Europu nakon skandala sa vanbračnom aferom sa talijanskim redateljem Roberom Rosselinnijem za vrijeme filma Stromboli (1950.) , a u istom mjesecu kada je film prikazan rodila je sina – Roberta IIngmar Rosselinnia (rođen 2.2.1950.). Tjedan dana nakon rođenja sina, rastaje se od Lindstorma (bivšeg muža) i vjenčaje se za Rosellinnija u Mexicu. 18.6. 1952. rodila je sestre blizanke  Isotu i Isabellu Rosselinni. 1957. rastaje se od Rosselinnija te se već sljedeće godine udaje za Lars Schmidtta, kazališnog poduzetnika bogate švedske obitelji. Taj brak trajao je gotovo dvadeset godina, prije nego što su se 1975. rastali . Za vrijeme braka sa Lindstormom, Bergman je imala kratku aferu sa glumcem iz filma Spellbound, Gregory Peckom.  Umire od raka dojke.

ingrid bergman

Za razliku od ove dvije privatne Venere u 12. kući, ova je vrlo osobna, blizu ascedenta u 1. kući. Iako je u znaku Djevice, ova Venera ima i odlike Ovna, ona je i seksualna i energična, te razmišlja o svojoj vrijednosti i vjerojatno je previše kritična prema samoj sebi sa dispozitorom u znaku Djevice na vrhu druge kuće. Sekstil sa Plutonom dao je i manipulativnu osobnost, i ono što neki zovu Femme Fatal.  Šarmantna i divna sa trigonom Venere i Mjeseca. Divno 🙂

 

ISTRAŽITE SAMI:

Lucille Ball ,Brigitte Bardot i one koji su vam zanimljivi.

Sunce predivno!

Pozdrav od Pustinjaka :*

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.