Dobrodošli u moj dom : kako živi koji znak?


Znate ono kad prvi put zakoračite u nečiju sobu ili dom i nešto vam upadne u oko ili jednostavno toliko zamiriše da vam zauvijek ostane u pamćenju? Ili je jednostavno toliki nered da ne znate gdje bi sjeli? Da…svi živimo drugačije,pa tako imamo i drugačije navike.

Ovan 

će imati nešto što ga asocira na adrenalin,kao pepeljara u obliku gume,ludi uzorci za mjesto gdje radi. U svakom slučaju nešto novo i drugačije,nešto što će ostati u pamćenju. Za čistoćom nisu pretjerani manijaci no kad čiste onda obično i psuju jer na taj način mogu još jednom ispucati bijes. Naći će se i poneka figurica,i nemojte da vas iznenadi ako to na primjer bude Pan sa uzdignutim falusom ili nešto slično.

 

Bik 

komfor,komfor,komfor. Ako im to budžet dopušta, živjeti će u luksuznom stanu,čak i pretjerano velikom za njih iako većinu soba neće niti koristiti. Sobe su im uvijek uredne i mirisne,a može se naći i poneko bilje koje suše ili sobne biljke o kojima se brinu,zatim crteži i slastice. Pa što može bolje od hedonizma u vlastitom domu? Tuširaju se i po nekoliko puta dnevno jer se vole osjećati čistima. Ovaj znak voli i brine o svom fizičkom tijelu pa će vjerojatno negdje u sobi biti madrac za yogu,zdravi kolačići,a i ostale fine potrepštine.

Blizanac 

naizgled vrlo dosadna soba koja u sebi ipak krije čar nečega -jednostavnosti. Ovaj znak ne voli kić i ne voli ništa što bi im odvraćalo pozornost sa onoga što rade. Ukoliko su umjetnici,po sobi će imati gomile svojih radova i tekstova,ali i bogatu biblioteku iz koje mogu upijati što više riječi. Jednostavni su,no igračka koja im omogućuje pričanje (mobitel) mora biti nadohvat ruke i uvijek napunjena. Sve važne stvari vjerojatno će visiti ispisane na zidovima, a svojim će ukućanima ostavljati upute za dan na papiru.

 

Rak 

će vam pokazati dekicu koju ima od kad je bila mala/i. Ili neki predmet koji ga podsjeća na obitelj i djetinjstvo. Atmosfera u domu je toliko ugodna da se gotovo svi mogu opustiti i osjećati sigurnima. Ovaj znak rijetko izlazi vani,ali nemaju problema sa time kako im dom izgleda jer ga neće pretjerano uređivati. Jedino što je bitno je to da je dom ugodan,udoban i da pruža mir. Za umjetnost se mjesta vjerojatno može naći na balkonu,dok će se stvari koje podsjećaju na obitelj nalaziti unutar sobe. Za čistoću se brinu prilično dobro,jedna se Djevica vjerojatno ne bi požalila.

Lav 

kralj nereda i nerada! Ako se Lavu ne najavite prije svog dolaska očekujte da ćete vidjeti svašta. Lavu nije pretjerano stalo u kakvom okruženju živi. Ako banete,vjerojatno će se ispričati zbog nereda, ali vam svejedno dopustiti da gazite po njihovoj odjeći, ali će barem biti iskreni oko toga i reći vam da im se ne da pospremiti. Kutije cigareta, crteži, odjeća, boce , smeće, prljavi tanjuri. Ako ikoji znak zna kako živi i pokazati će vam to- to je Lav. Lav voli svoj kreativan nered. I voli nerad. Deal with it.

 

Djevica 

vjerojatno najčišći znak,ili ju barem prati taj pridjev u astrologiji. Djevice također znaju imati periode kaosa i depresivnosti,ne brinuti se o sebi i drugima no bome znaju i kako očistiti. A dok Djevica čisti – bolje vam je da ju ne ometate. Ova ekipa će počistiti sve toliko kao da je čistilo desetero ljudi i tek će onda biti zadovoljna. Voli održavati dom i održavati sebe i druge ljude. Kod Djevica se uvijek nešto fino kuha,a u stanu ima puno hrane koju je sama pripremila. Puno začina,mirodija,finih parfema i puno bilježnica i knjiga. Djevice vole kupovati crteže koje su crtala djeca ili neki posebni ljudi. Ako se Djevica za nešto zapali, znači da o tome trenutno uči. Pogledajte po stanu 🙂

Vaga

 puno puno parfema,kozmetike,odjeće,svega lijepog i naravno ogledala. Ogledalo nasred sobe ako već u kupaoni nije dovoljno veliko. Češalj za kosu i latop. Udoban krevet i udobna i lijepa odjeća. Kladionica i detektivske priče. Prilično naizgled dosadna soba,kao i kod Blizanaca no ovdje više vlada sklad boja. Nešto bajkovito i nešto romantično. I neki fini bomboni ili nešto slatko -obavezno!

 

Škorpion 

master of darkness ima lijepu sobu u kojoj će imati minimalistički, no opet dosta stvari. Crteži koje su im dali prijatelji, neke super karte, horor romani i E.A.Poe, kompjuter, Rubikova kocka i ostale mentalne igrice, nakit , piercinzi  i pun ormar crne odjeće. Škorpioni nađite si Djevice, niste ni vi baš nešto uredni.

 

Strijelac 

e da. Da im nitko ne čisti sobu isto bi izgledala kao da je atomska bomba pala u nju. Ovaj znak je megaloman pa kao i Lav gomila pića,hranu i rekvizite po sobi. Na balkonu imaju teleskop ili o tome maštaju i svugdje negdje stavljaju karte sa putovanja ili prospekte gdje bi voljeli sljedeće ići. Putovanja,putovanja…mentalna ili fizička. I puno rekvizita i uspomena sa putovanja.

Jarac po svojoj sobi imati će stvari koje obožava i knjige koje cijeni. Obično će se pohvaliti svojom kolekcijom posebnih dijela s time da će naglasiti za što je zaslužan koji pisac. Čuvaju rekvizite sa nekih zabava na kojima su se actually zabavljali, možda poneki djembe bubnjevi, markeri, najfinije stvari i starine. Mačevi , kipovi , umjetnine. Nemojte da vas zavara Jarac. Jarac ima itekako skup i profinjen ukus.

Vodenjak

 i najzabavnija soba pobjeđuje. Helikopteri na daljinske upravljače,pa autići,pa jedan punjač za sto konzola i HD televizor,ali i jako dobar mobitel. Grafički ispisi svega. Ogromna biblioteka,a pogotovo muzička biblioteka. Jako dobri zvučnici i jako dobre ploče. Šarenilo i retro mindset. Nije im previše stalo do čistoće i urednosti no vole imati svoje stvari na broju jer im predstavljaju zabavu i vrijednost. Umjetnine i crteži također su tu,no okupira ih više manje sve ono što je novo,neobično i elektično.

Ribe 

potpuni kaos. Sve je svugdje i ništa nema svoj red. Ali to i je Riblji svijet. Samo neka je krevet uređen i spreman za snivanje,a sve ostalo može pričekati. Ribama je potrebno i malo prostora za plesanje ili barem za prošetati se malo. Na podu će možda ostati pokoja boca koja je tu zalutala. Sakralne stvari,ikone i svete slike. Nešto što podsjeća na ideal.

Pa eto,kakva je vaša soba?

Advertisements

Posted by

°° Solar and Lunar Leo with Virgin Rising. Uranus dominant with many Plutonic mind tendencies. Simply not your average Lioness. °° Lux e tenebris. Astrologer, psychonaut & human psyche explorer. I'm interested in researching all aspects of life and death, microcosmos & macrocosmos. Using sky as endless inspiration. I am obsessed with pattern finding and research, especially of dramatic and heavy aspects, family ties and karma but also accidents and preventions. °Author & initiator of Hermit Fool project, where through group work we offer services of astrology, tarot and crystal education and consulting. For booking consultation please contact facebook page Hermit Fool or simply send me private e-mail on : kristina.miosek@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.